Wij zijn Stroomm
“In een organisatie als Stroomm vind je altijd een plek waar je het best tot je recht komt.”
Volop in beweging
Stroomm is sinds de oprichting in 2007 volop in beweging. Meer onderwijsprofessionals kiezen voor onze basisscholen en onze eigenzinnige manier van werken. Daar zijn we trots op. Want collega’s die zich gezien, gehoord en gewaardeerd voelen, zorgen voor goed onderwijs. En dus ook voor zelfbewuste leerlingen die beter in hun vel zitten en hun talenten benutten.
Onze koers voor de komende jaren hebben we verwoord in het Koersplan 2023-2027. Vijf thema’s staan daarin centraal:
- Florerend onderwijs
- Aantrekkelijk werkgeverschap
- Inspirerend leiderschap
- Eigenzinnige locaties
- Duurzame samenwerking
Elk thema is verder uitgewerkt in vier ambities die aangeven waar we met elkaar naartoe werken: ‘Stroomm opwaarts’. Iedere medewerker van Stroomm draagt daar persoonlijk en/of in teamverband zijn of haar steentje aan bij. Jouw kennis, kunde, vaardigheden en inspanningen zijn onmisbaar voor ons en voor de ontwikkeling van ons onderwijs.
Duurzame inzetbaarheid
De ambities die benoemd staan in het Koersplan 2023-2027 zie je ook terug in het HR-beleid van Stroomm. We vinden het belangrijk dat iedereen binnen onze organisatie naast waardering en voldoende ontwikkelkansen ook werkgeluk en -plezier ervaart. Waar dat werkgeluk of -plezier uit bestaat, hoe je dit bereikt en hoe je het als medewerker vasthoudt, verschilt per persoon. We verwoorden onze kijk op duurzame inzetbaarheid op de volgende manier:
Een duurzaam inzetbare medewerker bij Stroomm beschikt in zijn/haar arbeidsleven over de mogelijkheden om nu en in de toekomst vitaal aan het werk te zijn. Dit met behoud van gezondheid, competenties, voldoening, betrokkenheid en de juiste ‘fit’(persoon/werk). Stroomm staat voor betrokken en goed werkgever- en werknemerschap. Vertrouwen is de basis om oplossingsgericht samen te werken. Vanuit gezamenlijke verantwoordelijkheid in volwassenheid wordt invulling gegeven aan eigen regie en een leven lang leren. Het Huis van Werkvermogen gebruiken we om de dialoog over duurzame inzetbaarheid te voeren.
Ook interessant