De Plus van Stroomm

Anders kijken naar basisonderwijs

Stroomm is de afkorting van Stichting Regionaal Openbaar Onderwijs Maas en Meierij. Als onderwijsorganisatie ondersteunen wij onze schooldirecteuren en onderwijscollega’s op diverse vlakken, zodat zij hun aandacht kunnen richten op goed onderwijs. Het kind staat daarbij altijd centraal. Wij vertrouwen in het ondernemerschap en de onderwijskundige kwaliteiten van onze schooldirecteuren en hun teams en geven hun de ruimte om hun eigen onderwijsvisie te ontwikkelen. Met andere woorden: doen waar je goed in bent en elkaar stimuleren nog beter te worden.

“Bij Stroomm durven we anders te kijken, te doen en te zijn. We zijn nieuwsgierig en transparant. Onze kernwaarden zijn geen loze woorden, maar echt voelbaar.”

De volgende kernwaarden zijn voor ons en onze onderwijsprofessionals belangrijk:

Open

Wij bieden openbaar basisonderwijs en iedereen is welkom bij Stroomm. We zijn betrokken en hebben aandacht voor ieder individu. In gelijkwaardigheid en met een open houding ontmoeten we elkaar. We zijn toegankelijk voor ouders en partners.

Onderscheidend

Wij zijn eigenzinnig en hebben respect voor de eigenheid van elke leerling, elke medewerker en elke school. Bij ons krijgt iedereen de ruimte om zijn talenten te ontwikkelen.

Ondernemend

Wij zijn ambitieus en hebben het lef en de durf om dingen anders te doen. We moedigen het tonen van initiatief en het grijpen van kansen aan. Door buiten kaders te denken groeien en leren we, als individu én samen.