Startersbijeenkomst: inspirerend en leerzaam

24 januari 2023

Startende professionals bij Stroomm ontmoeten elkaar en worden gezien. Bij Stroomm organiseren we drie startersbijeenkomsten waaronder afgelopen woensdag waar we met elkaar samengewerkt hebben aan gedrag in de klas. Een betekenisvolle middag, met dank aan René van de Weel, van SWV PO De Meierij.
Dat het betekenisvol was legt ook Lisan ons uit: ‘Het was een inspirerende en leerzame middag. Gedrag is een onderwerp waarmee je dagelijks in de klas te maken hebt’. Lisanne zegt over woensdagmiddag: ‘Ik vond de bijeenkomst inspirerend. In negatieve gedachten vervallen we allemaal wel eens, zo ook ik. Of het nu gaat over personen of handelingen. Ik betrap mezelf er wel op. De tools die zijn aangereikt (G-schema, the work, kernkwadranten, omdenken) zullen mij helpen om sneller uit een negatieve gedachte weg te blijven en inzicht te geven in het handelen van een ander persoon’.
Mariëlle vult aan: ‘Ik vond de invulling van de bijeenkomst overigens erg waardevol! Het 4G-schema heb ik de dag erna meteen in kunnen zetten in mijn klas. Ook heeft het mij bewuster gemaakt van mijn eigen leerkracht handelen’.