Een bijzondere dag op obs De Tweestromenschool!

27 februari 2024

Obs De Tweestromenschool kreeg hoog bezoek van burgemeester Jacco Geurts en wethouder Anita Sorensen. Alle leerlingen uit groep 7/8 kregen de kans om met beide bestuurders te praten, als onderdeel van hun burgerschapsvorming. Dit initiatief begon toen wethouder Sorensen eerder dit jaar langskwam om Sjors Sportief & Creatief-boekjes uit te delen, waarbij juf Dorieke meteen had gevraagd of de burgemeester het leuk zou vinden om langs te komen om de leerlingen inzicht te geven over zijn werkzaamheden.

En zo stonden de burgemeester en wethouder afgelopen vrijdag voor onze deur. Na een hartelijk welkom en koffie met de directeur gingen ze naar groep 7-8 voor een vragenuur. Onze leerlingen hadden zich goed voorbereid en een aantal pittige vragen paraat, waardoor de burgemeester soms echt moest nadenken over zijn antwoorden. Af en toe gaf de wethouder wat extra uitleg over de rol en taken van de burgemeester.

Tijdens het gesprek kwamen er ook interessante feiten naar voren, zoals de vorige functie van de burgemeester als lid van de Tweede Kamer en zijn tijdelijke rol als waarnemend burgemeester van Maasdriel. Leerlingen kregen zo een beter beeld van het burgemeesterschap, met alle bijbehorende verantwoordelijkheden en uitdagingen.

De burgemeester deelde zijn inzichten, benadrukte het belang van luisteren en toekomstgericht denken, en besprak een aantal nieuwe plannen voor Heerewaarden. De ontmoeting eindigde met een groepsfoto, waarbij zowel de burgemeester als de wethouder aangaven genoten te hebben van de gesprekken met én de oprechte interesse van de leerlingen.

Hoewel niemand direct aangaf burgemeester te willen worden, begrijpen onze leerlingen nu een stuk beter wat het beroep inhoudt. Het was een waardevolle ervaring voor groep 7-8 en wie weet is er een zaadje geplant voor toekomstige politieke leiders vanuit onze school.