Missie en visie

Stroomm is een professionele onderwijsorganisatie die ondernemen aanmoedigt en gelooft in kwalitatief hoogwaardig, eigenzinnig, openbaar onderwijs. Stroomm-scholen krijgen alle vrijheid om hun onderwijsvisie zelf vorm en inhoud te geven. Met de gemeenschappelijke verantwoordelijkheid en ambitie om het optimale te halen uit ieder kind.

Stroomm staat voor betrokken en goed werkgever- en werknemerschap. We geven onze medewerkers ruimte, vertrouwen en aandacht. Zo kun je jezelf, je talenten én het onderwijs volop ontwikkelen en groeit elke leerling en elke professional op een Stroomm-school.

gelukspijlers2Ons HR beleid heeft als uitgangspunt geluk. In het schooljaar 2015-2016 hebben alle scholen antwoord gegeven op de vraag ‘waar word je als leerkracht gelukkig van?’ Dit heeft 5 gelukspijlers opgeleverd die samen het woord ‘sterk’ vormen. De gelukspijlers zijn: Samenwerken, Talentontwikkeling, Evenwicht, Regie en het Kind. De uitwerking van deze pijlers vind je in ons HR beleid en komt terug in bijvoorbeeld expertisemiddagen en HR instrumenten. (Klik op de afbeelding voor een vergroting.)

The golden circle van Stroomm:

- Why:  ‘Wij geloven in eigenzinnig onderwijs.’
- How: ‘Daar zorgen wij voor door onze basisscholen de vrijheid te geven hun visie op eigen wijze vorm en inhoud te geven.’
- What:  ‘Wij zijn een schoolbestuur dat ondernemen aanmoedigt.’

Je herkent onze stichting, onze scholen en onze medewerkers aan de volgende kernwaarden:

  • Open
  • Onderscheidend
  • Ondernemend

“Bij Stroomm hebben we het lef en de durf om anders te kijken, te doen en te zijn. We zijn nieuwsgierig en transparant. Onze kernwaarden zijn geen loze woorden, maar echt voelbaar.”

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren