Succesvolle zomerschool voor De Lispeltuut Hedel

Zomerschool 3 web

Voor 15 kinderen van openbare jenaplanschool De Lispeltuut in Hedel stond tijdens de eerste week van de schoolvakantie (13 t/m 17 juli) nog een weekje school op de planning. Niet op school zelf, maar bij KDV/BSO de Vrijbuiter. En dat is een succes gebleken! De Vrijbuiter is een prachtige natuurlijke locatie, waar ontzettend veel te leren valt.

Zo leerden de kinderen over het boerenbedrijf: over het leven van de koeien, wat er nodig is om melk en kaas te kunnen maken en wat de taak van de boer is. Ook de sloot werd onderzocht met een echte boswachter en er was veel te leren over bloemen en planten. Wat de kinderen allemaal voor deze week niet wisten zijn ze nu te weten gekomen, zo ook alles over insecten en in het bijzonder over de bij.

Een bezoek aan een eendenkooi stond ook op het programma. Er was verwondering over hoe de natuur in elkaar steekt. De kinderen waren erg enthousiast.

Alle bevindingen zijn omgezet tot prachtige verwerkingen. En ondertussen is er stiekem ook gewerkt aan de spellingsregels en zijn de kinderen bezig geweest met inhoudsmaten.

Tijdens de afsluiting van een fantastische week zijn de bevindingen gepresenteerd aan de ouders. De zomerschool is een vervolg waard.