Op De Walsprong coacht Soufiane Touzani leerlingen van groep 8

Touzani Walsprong web

Dertig leerlingen van groep 8 van openbare basisschool De Walsprong in Zaltbommel kregen donderdag 11 maart jl. een actieve en inspirerende les van Soufiane Touzani. Touzani is één van de beroemdste straatvoetballers ter wereld.

Slechts 30 minuten voor het moment suprême werd verteld wie er ’s middags te gast zou zijn op school. De reacties waren natuurlijk uitbundig en vol ongeloof. Uitgerust met bal kwam Soufiane Touzani onder luid gejuich de gymzaal binnen. Malak, leerlinge van groep 8, was totaal overdonderd. Zij wil heel graag profvoetbalster worden. “Dit was écht een hele grote verrassing voor mij. Ik had niet durven dromen dat ik ooit mijn grote idool live zou kunnen zien!”

In de introductie vertelde Touzani zijn inspirerende levensverhaal. Ademloos werd er toegekeken en geluisterd. Centraal stond de overstap van basisschool naar het voortgezet onderwijs. Aan de hand van zijn ervaringen en levenshouding gaf hij een belangrijke boodschap mee: ‘Doelen stellen, nooit opgeven en blijf geloven in jezelf’. De leerlingen mochten natuurlijk ook vragen stellen. Daar werd dan ook gretig gebruik van gemaakt. Touzani gaf daarop uitgebreide antwoorden en had daarnaast ook nog tijd voor voetbaltrucs, een panna-battle en een fotosessie.

Naar de middelbare school coachen
De overgang van basis- naar middelbaar onderwijs is voor ieder kind een spannende en belangrijke stap. Daarbij krijgen niet alle kinderen van huis uit dezelfde ondersteuning. Dit jaar, met onderwijs op afstand en online open dagen, zijn die verschillen nog groter dan anders. Daarom heeft de Gelijke Kansen Alliantie Soufiane Touzani, vanwege zijn grote, trouwe aanhang onder kinderen en jongeren die hij dagelijks bereikt met zijn voetbalvideo’s en een optimistische boodschap, gevraagd om 12 groepen acht – één in elke provincie – naar de middelbare school te coachen.

Het coachingstraject met Soufiane Touzani vindt plaats in opdracht van de Gelijke Kansen Alliantie (GKA), een initiatief van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. GKA werkt voor dit project samen met het programma IMC Basis van Stichting IMC Weekendschool.

Meer foto’s en achtergrondinformatie over deze gastles: www.walsprong.nl.
Artikel Brabants Dagblad: Touzani bezorgt groep 8 van De Walsprong een onvergetelijke middag