Schoolzwemtoernooi Vught: 2de en 3de prijs voor De Piramide en De Lichtstraat

Zwemwedstrijd

Op 17 en 18 november jl. vond voor de 38e keer het Vakgarage Vught Schoolzwemtoernooi plaats. Dit toernooi wordt jaarlijks door zwemvereniging “De Dommelbaarzen” georganiseerd.

Alle kinderen mochten hun best gaan doen op de 25 meter vrije slag (borstcrawl), 25 meter schoolslag en de 25 meter rugslag. Naast de individuele zwem-nummers was er ook een vlottenrace en een schoolestafette (6 x 25 meter vrije slag).

Er werd tijdens dit tweedaags toernooi wederom om het hardst gestreden om de felbegeerde “Van de Ham Wisselbeker” in de wacht te slepen. Dit jaar deden 7 basisscholen aan deze titelstrijd mee, waarvan 2 buiten mededinging. Basisschool “De Springplank” had per dag 1 deelnemer afgevaardigd en die wisten toch nog 2 medailles binnen te halen. Op zaterdag kon basisschool “De Springplank” niet deelnemen, maar kwam op zondag wel met de grootste afvaardiging.

Het waren twee super spannende toernooidagen. Met name op de 2e dag was de spanning het hoogst. Stond op dag 1 “De Piramide” nog op de eerste plaats, op de 2e dag werden ze nipt voorbij gezwommen door “De Avonturier”. De kinderen van basisschool “De Avonturier” namen vol trots voor de 1e keer in hun korte schoolge-schiedenis de wisselbeker mee naar huis. De 2e plaats was voor de “De Piramide” en “De Lichtstraat” ging met de 3e prijs naar huis. Deze top 3 hebben hiermee tickets gewonnen om deel te nemen aan de Brabantse Schoolzwemkampioenschappen die in het voorjaar van 2019 gehouden worden.

(Bron en beeld: vught.nieuws.nl, foto door Dommelbaarzen)