Ondanks corona toch Sint Maarten op De Spelwert

Sint Maarten De Spelwert web

Nu er in Zaltbommel geen grootse Sint Maartenviering georganiseerd kon worden, leek er opnieuw een leuk evenement voor de kinderen weg te vallen. Het team van OBS de Spelwert nam daarom het besluit om op 11 november een eigen Sint Maartenviering te houden.

Juf Karin: “Het echt gezellige lampionnenfeest, wat al jaren een van de grote Bommelse tradities is, kan dit jaar niet doorgaan. Wij willen het de kinderen niet ontnemen, dus halen wij dit jaar het feest de school in.”

Donderdagmiddag 5 november werd er op school gestart met de voorbereidingen van het feest, door met alle kinderen lampionnen te gaan maken. Om het samenwerken en samen delen te benadrukken, kregen alle leerlingen uit de groepen 1/2 en 3 een ‘maatje’. Ze werden gekoppeld aan een leerling uit groep 7 of 8 en gingen zo samen aan hun lampion werken.

Aan het eind van de middag had elke leerling een eigen lampion en als een van de jonge kinderen al ietsje eerder klaar was, dan liet deze zich lekker even voorlezen door hun ‘grote maatje’.

De maandag erop gingen de leerlingen uit de onderbouw naar een speciale Sint Maartensvoorstelling kijken. De leerlingen van groep 7 voerden een toneelstuk voor hen op over het verhaal van Sint Maarten. Deze activiteit kwam in plaats van het jaarlijkse schoolbezoek van verhalenvertellers.

Woensdag was het dan de bijzondere ochtend op de Spelwert. Alle kinderen gingen met hun lampion door de school bij de meesters en juffen langs. De jongste kinderen deden dit weer onder begeleiding van hun maatje. Na het zingen van een liedje ontvingen de kinderen in iedere klas een leuke attentie. De plaatselijke supermarkt Coop was ook dit keer weer bereid om de Spelwert te dienen als sponsor.

Juf Sandra: “Bijzonder is dat we ook de bewoners van Zorgcentrum De Wielewaal meenamen in ons schoolfeest. We hadden een livestream met de Wielewaal en zo konden de bewoners ook meegenieten. Dat laatste gold ook voor ook onze eigen ouders, die nu wegens corona al maanden de school niet in mogen. Ook zij kregen zo een stukje mee van ons feest.”

Bron: De Toren