‘Leonardo da Vinci’-expo bij OBS de Spelelier

robots2

Vanaf medio januari stond alles in het teken van de ‘Leonardo da Vinci’ projectweken bij OBS de Spelelier. Vrijdag 15 februari jl. konden de kinderen hun uitvindingen en kunstwerken laten zien aan familie en andere belangstellenden tijdens de drukbezochte ‘Leonardo da Vinci’ expo. De Spelelier heeft dit project opgezet en uitgevoerd i.s.m. Brede Scholen Boxtel, Cultuurbox en KunstLoc.

Alle elementen van STEAM: Science, Technology, Engenering, Art & Mathematics kwamen in het project naar voren. De kinderen voerden onderzoek uit en waren bezig met ontwerpen en design thinking. Groep 7 en 8 kreeg les in Robotica en kreeg een workshop biomimicry; ook gingen ze naar het MU in Eindhoven. Groep 5 en 6 ging o.a. op bezoek bij architectenbureau Skin. De groepen 1-2 en 3-4 kregen uitleg over monoprint en cyanotopie en kregen dansworkshops van Lotte Timmermans.

Al met al genoeg inspiratie om aan de slag te gaan. Groep 7/8 ging samen met leerlingen uit leerjaar 2 (cultuurprofiel) van het Jacob Roelandslyceum aan de slag. In groepjes werd er gewerkt. Eerst brainstormen, dan een plan uitwerken, een prototype maken, een pitch geven aan werknemers van het MU en vervolgens het prototype verbeteren. Op de expo hebben alle kinderen vol trots over hun werkstukken verteld!