Lekkende plantenkas Koningslinde omgebouwd tot multifunctionele ruimte

KUnstwerk2

Met behulp van ouders is de oorspronkelijke lekkende plantenkas in brede school Het Kwartier in Vught omgebouwd tot een multifunctionele ruimte. De ruimte werd vrijdag 30 november feestelijk geopend.

Aanvankelijk was het de bedoeling in de school een educatieve plantenkas te realiseren. Een plek waar leerlingen groenten verbouwden om ze vervolgens in het kooklokaal te kunnen gebruiken. Maar wat bleek, als de planten water kregen, lekte het op de beneden verdieping. De vloer was niet waterdicht.

Er werd nagedacht over een alternatieve invulling. Er werd gekozen voor een concept, grotendeels bedacht en uitgevoerd door ouders van kinderen van basisschool De Koningslinde, waarbij verschillende onderdelen een plek kregen in de honderd vierkante meter grootte ruimte. Waaronder een bibliotheek, een teamkamer, een vergaderplek, een tentoonstellingsruimte en een werkplek. “Kortom een zeer multifunctionele ruimte met een heerlijke sfeer”, aldus interim-directeur Christine Vet. “Prachtig ingericht met voornamelijk gerecyclede materialen.”

Kunstenaar Cindy de Graaff leidde afgelopen weken ‘Kunst in de Kas’. “Daarmee is ‘de kas’ inmiddels kleurrijk aangekleed met fraaie kunstwerken van onze eigen leerlingen.”

(brobn: Brabants Dagblad, beeld: Het Kwartier)

De kinderen van De Koningslinde in Vught maakten samen een kunstwerk:

KUnstwerk