Leerlingen Walsprong halen € 476,65 op voor kankerbestrijding

defDSC05481str

Maarten van der Weijden is onze nationale held, maar in de Bommelwaard zijn er ook drie toppertjes: Mirre, Marit en Reza uit groep 8 van OBS De Walsprong in Zaltbommel. Zij haalden met een flessenactie €476,65 op voor Walk to Fight Cancer. De cheque werd op woensdag 12 september jl. aan initiatiefnemer Joost de Koning overhandigd onder luid applaus van alle kinderen en leerkrachten van de school.

De flessenactie
Tijdens het schoolproject KiLaLe (Kinderen Laten Leren) hebben deze leerlingen gekozen voor het onderwerp “kanker”. Het project is er op gericht kinderen te leren plannen, vragen te stellen, ontdekkingen overzichtelijk te maken, samenwerken en zichzelf te blijven uitdagen. De onderzoeksvraag was: “Wat doet kanker met je en hoe kunnen wij helpen”. De leerlingen zijn hierdoor op het idee gekomen om geld in te zamelen voor kankerbestrijding. Zo regelden zij met Albert Heijn Zaltbommel dat klanten in de zomermaanden de flessenbon in de daarvoor bestemde bak konden achterlaten. Ook was het tot eind vorig schooljaar mogelijk lege statiegeldflessen op school in te leveren.

Walk to Fight Cancer
Eén op de drie mensen krijgt kanker in zijn of haar leven. Door samen in actie te komen voor meer kankeronderzoek kunnen we ervoor zorgen dat kanker een ziekte wordt die niet meer dodelijk is. Walk to Fight Cancer biedt de mogelijkheid om ook een steentje bij te dragen. Van woensdag 26 tot en met zaterdag 29 september wandelen er zo’n 30 deelnemers dagelijks 40 kilometer. Ze starten in hartje ’s-Hertogenbosch en lopen vervolgens naar Tilburg, Breda, Eindhoven en ze finishen op dag 4 weer in ’s-Hertogenbosch.

Zie ook Walsprong.nl

defDSC05485lr defDSC05452lr