Leerlingen De Bogerd aan de slag met elektronisch afval

elektronisch afval obs De Bogerd

Tien basisscholen uit Rivierenland doen de hele maand maart mee met de E-waste Race, waaronder obs De Bogerd in Rossum. De deelnemende teams gaan vier weken lang de strijd aan met elektronisch afval (e-waste).

De leerlingen zamelen klein elektronisch afval in zodat dit hergebruikt of gerecycled wordt. Zo leveren ze een prachtige bijdrage aan de circulaire economie! De E-waste Race is een samenwerking tussen Avri en Weee Nederland (organisatie die de inzameling en recycling van e-waste in Nederland organiseert).

De E-waste Race in coronatijd
Tijdens de E-waste Race leren kinderen op een leerzame en interactieve manier over onderwerpen als consuminderen, grondstoffenschaarste, hergebruik en recyclen. Na een digitale gastles zijn de kinderen klaar om ook daadwerkelijk hun steentje bij te dragen aan het circulair maken van Nederland. Zij zamelen in de hierop volgende weken zoveel mogelijk oude en kapotte elektronische apparaten in. In verband met het gevaar op coronabesmettingen is met de scholen afgesproken dat de leerlingen alleen in hun eigen ‘bubbel’ gaan verzamelen. Dit betekent dat de kinderen e-waste ‘coronaproof’ aan-/meenemen van huis, familie of mensen die ze kennen. De kinderen gaan dit jaar dus niet langs de deuren om e-waste in te zamelen. Avri haalt het ingezamelde e-waste op bij de scholen en zorgt ervoor dat de grondstoffen in de apparaten opnieuw worden gebruikt.

Bron: Culemborgse Courant - Leerlingen aan de slag met elektronisch afval