Jarige Bolster opent een nieuwe schoolbibliotheek

bolsterbieb

OBS de Bolster in Sint-Michielsgestel bestaat dit jaar 40 jaar en wil graag in dit schooljaar zaken verbeteren, zoals een nieuwe bieb. De volledig aangevulde en gesaneerde Bolsterbieb is op maandag 9 september jl. geopend door de nieuwe burgemeester, Han Looijen.

Er zijn zoveel dingen die kinderen kunnen doen, dat het boek moet concurreren met allerlei andere vormen van amusement. Kinderen lezen steeds minder. Juist wanneer kinderen opgroeien in een gezonde leescultuur, gaan daar sterke stimulansen voor de taal-, en leesontwikkeling vanuit, nauw samenhangend met de sociaal-emotionele en cognitieve ontwikkeling.

Leesplezier is de basis van lezen. De Bolster zet hier heel hard op in zodat ze van daaruit de leescompetentie van leerlingen kunnen vergroten. Als kinderen lezen eenmaal leuk vinden, zullen ze het meer gaan doen en technisch beter gaan lezen.

Er is dus weer een bibliotheek met een aantrekkelijke, eigentijdse collectie en de kinderen kunnen lekker lezen.

Brabants Dagblad: De 351 kinderen van de openbare basisschool De Bolster in Sint-Michielsgestel hebben er een mooie aanwinst bij. Ze kunnen naar hartelust boeken lezen uit een compleet vernieuwde bibliotheek op de eerste verdieping van de veertig jaar oude school.

Lees het hele artikel in het Brabants Dagblad: Jarige Bolster opent een nieuwe schoolbibliotheek in Gestel