Egon van Erven, directeur De Meidoorn, 40 jaar in onderwijs

Egon van Erven 40 jaar in onderwijs3

Vorige week heeft basisschool De Meidoorn uitgebreid stilgestaan bij het feit dat hun directeur al 40 jaar in het onderwijs werkzaam is. Egon van Erven is daarnaast ook al 32 jaar directeur van De Meidoorn.

Egon van Erven werd voor zijn 40-jarige jubileum uitgebreid in het zonnetje gezet. Het team en de kinderen van De Meidoorn begonnen op donderdag met een wandeltocht naar zijn woonhuis. Hier werden Van Erven en zijn vrouw toegezongen en kreeg hij als cadeau een echte meidoornboom. De rest van de dag gingen de leerlingen oefenen om diverse circusacts te leren. In de middag kreeg Van Erven een prachtige circusvoorstelling aangeboden door alle leerlingen van De Meidoorn. Als tweede cadeau ontving hij een prachtige schaal met de vingerafdruk van de kinderen. Op vrijdag werd het jubileum afgesloten met een receptie voor genodigden.

Egon Van Erven begon zijn carrière in 1979 op de voormalige Juliana School in Zaltbommel. Na een korte tussenstop op de voormalige basisschool De Groene Linde in Rossum begon hij in 1984 op de toen net opgerichte basisschool De Meidoorn in Kerkdriel. Hier werd hij leerkracht in groep 5-6 en daarna in groep 7-8. Na een aantal jaren dit werk met veel enthousiasme te hebben gedaan, kwam de functie van directeur op deze school vacant. Van Erven had maar een korte bedenktijd nodig om naar deze uitdaging te solliciteren. In 1987 werd hij door de gemeente Maasdriel benoemd tot directeur van De Meidoorn.

(Bron en beeld door De Toren)