De Lispeltuut trots op de resultaten van groep 8

De Lispeltuut goede cito uitslag web

Basisschool De Lispeltuut uit Hedel is trots op de leerlingen van groep 8 die onlangs de resultaten van de Cito eindtoets ontvingen. De gemiddelde schoolscore van 538 lag ver boven het landelijk gemiddelde van 534,5. Zij hebben, ondanks de coronamaatregelen, een hele mooie groei doorgemaakt.

Tijdens de lockdown werd online instructie gegeven op de basisvakken en deze leerlingen toonden toen al veerkracht,
zelfstandigheid en doorzettingsvermogen”, laat de school weten. Bij het STERK (Samen, Thematisch, Effectief, Respectvol en Kindgericht) Jenaplanonderwijs op de Lispeltuut leren de kinderen al vroeg om taken te plannen en uit te voeren. Dit vertaalde zich in groep 8 onder andere door het maken van een weekplanning van de te verwerken leerstof en het formuleren van (eigen) leerdoelen. Dit eerder aangeleerde eigenaarschap kwam deze lockdownperiode goed van pas.

De resultaten van de methodetoetsen werden, zoals altijd, intensief met de leerlingen geëvalueerd en leidden tot nieuwe doelen. Deze vorm van eigenaarschap en begeleide zelfstandigheid in het leerproces, hebben nu aantoonbaar hun vruchten afgeworpen met een mooi school gemiddelde van 538.

Bron: Het Carillon