De Lichtstraat start met toolkit campagne ‘Maak armoede bespreekbaar’

Campagne maak armoede bespreekbaar De Lichtstraat Vught

De werkgroep Armoede in de klas in Vught, onderdeel van het Kernteam Bestaanszekerheid, heeft in 2021 voor het eerst een campagne in het onderwijs gehouden, met als thema: ‘Signaleer verborgen armoede’.

Uit de evaluatie van deze campagne bleek dat scholen behoefte hebben aan handreikingen over hoe zij armoede bespreekbaar maken met bijvoorbeeld de kinderen in de klas. Die tip heeft de werkgroep opgepakt. Daaruit is de campagne ‘Maak armoede bespreekbaar’ voortgekomen. Als ondersteuning voor het bespreekbaar maken van armoede is een toolkit samengesteld: een map met informatie, materialen en werkbladen te gebruiken in het team, de klas en voor gesprekken met ouders.

Wethouder Toine van de Ven overhandigde op maandag 21 februari officieel de toolkit (zie foto hierboven) aan de directeur van De Lichtstraat, Ingrid Groen-Waltjen. Inmiddels hebben alle basisscholen in Vught de toolkit ontvangen. Ingrid Groen-Waltjen: ‘Ik zie dat armoede helaas steeds vaker voorkomt in gezinnen. Dit kan van invloed zijn op de ontwikkeling van een kind. Wij vinden het als school belangrijk om met kinderen en ouders over armoede te praten. Het bespreekbaar maken en samen kijken hoe we als school hierin kunnen ondersteunen doen wij met de wens om kinderen meer kansengelijkheid te bieden.’ Volgens haar gaat de toolkit en de ondersteuning van de gemeente aan scholen daar zeker aan bijdragen.

Wethouder Van de Ven: ‘We willen dat zoveel mogelijk inwoners, zeker kinderen, mee kunnen doen, ongeacht hun financiële situatie. En dan is elk signaal waardevol om zoveel mogelijk mensen te bereiken.’

Lees het hele artikel: Campagne ‘Maak armoede bespreekbaar’ gestart 

(Bron en foto: Vught.nu)