De Hasselbraam bij de FIRST LEGO LEAGUE competitie

Lego League

Op vrijdag 30 november heeft De Hasselbraam meegedaan aan de FIRST LEGO LEAGUE competitie. Ze reisden af naar Culemborg met 11 kinderen, een juf en een heleboel ouders.

Wat is de FIRST LEGO LEAGUE?
De FIRST® LEGO® League daagt kinderen uit te denken als wetenschappers en technici. De teams hebben een probleem uit de praktijk gekozen dat moest worden opgelost. Het thema was INTO ORBIT. Daarnaast leerden de kinderen hun eigen robot te bouwen en te programmeren met LEGO MINDSTORMS®, om hier vervolgens verschillende missies mee uit te voeren in de robotwedstrijd. Tijdens het hele traject staan de ‘Core Values’ zoals sportiviteit, samenwerking en respect hebben voor elkaar, centraal.

Tijdens De HasselbraamAcademie, op 8 vrijdagmiddagen (en zelfs nog in de herfstvakantie en op woensdagmiddagen) heeft het team heel hard gewerkt om alles voor deze wedstrijd voor te bereiden. Ook ouders hebben meegeholpen.

Het was een lange en gezellige dag.
Ze waren het ‘jongste team’ die dag. De Hasselbraam viel helaas niet in de prijzen, maar in het juryrapport stonden positieve ontwikkelpunten en ook mooie complimenten, zoals:

  • over de robotontwerp: Doordachte programmering door iedereen te begrijpen.
  • over het project: Gemakkelijk door iedereen te begrijpen. Originele oplossing/toepassing met eigen bijdrage. Zeer duidelijk En goed georganiseerd.
  • over ‘core values’ (sportiviteit, samenwerking en respect): Excellente voortgangscontrole en rolverdeling zorgen ervoor dat meeste doelen behaald worden.