Bijzonder Pleintje van Morgen in Heerewaarden

Pleintje van Morgen Tweestromenschool 5

Zo op het eerste gezicht lijkt het een leuke plek om te sporten, te spelen of te chillen. Het bijzondere van het Pleintje van Morgen is echter dat alle elementen afkomstig zijn van gerecyclede producten. Zo kun je dus eten op een tafelblad dat gemaakt is van rijst en je vuilnis weggooien in een hergebruikte afvalbak die is geplaatst tussen planken van oude sokken en oud plastic.

Op zes plekken is een Pleintje van Morgen geplaatst. In de gemeente Maasdriel is de plek bij OBS de Tweestromenschool in Heerewaarden de eerste. Wethouder Erik van Hoften kwam donderdagmiddag naar de school voor de officiële opening. “Het is hartstikke leuk om te zien dat als je aan afval scheiden doet, er daarvan hele mooie dingen gemaakt kunnen worden.”

Op het Pleintje van Morgen staan een bankje, picknicktafel, duikelrek, lichtmast en bloembakken. Allemaal gemaakt van gescheiden ingezameld plastic afval, in combinatie met textiel, hout en gft. Bij ieder element staat een bord met informatie. “Er wordt veel gepraat over duurzaamheid, maar er gebeurt veel te weinig. Daarom is het zo mooi dat dit Pleintje van Morgen op steeds meer plekken komt te staan. Het is goed voor de bewustwording. Je kunt met eigen ogen zien hoe belangrijk het is om afval te scheiden”, aldus Mark Hofman, manager Business Development van OFN. Samen met Avri, Werkzaak en de gemeente trekken ze op in dit project. Extra mooi van deze samenwerking is dat mensen met afstand tot de arbeidsmarkt de bankjes en tafels in elkaar zetten en op de pleintjes plaatsen.

Lees ook: Bommelerwaardgids.nl